Flytta till Norge? Få offerter på flytthjälp
från flera flyttfirmor

Jämför offerter. Spara tid och pengar.

Flytta till Norge – få flera offerter på flytthjälp

Ska du flytta till Norge? Flytta.se hjälper dig att hitta rätt flyttfirma så att du kan spara tid och pengar. Fyll i formuläret för att få offerter på flytthjälp från flera flyttfirmor. Snabbt, enkelt och gratis.

Flytta till Norge permanent eller tillfälligt – vad gäller?

Som nordisk medborgare kan du bo i Norge utan att folkbokföra dig i upp till sex månader. Då behöver du oftast inte göra en flyttanmälan. Om du ska bo i Norge i längre än sex månader behöver du däremot anmäla din flytt genom att boka tid på ett av Skatteetatens (Norges motsvarighet till Skatteverket) skattekontor. Du bokar ett besök hos Skatteetaten här.

Om du flyttar till Norge med din familj ska alla familjemedlemmar följa med på besöket.

Kom ihåg att du inte kan vara folkbokförd i mer än ett nordiskt land samtidigt. När du folkbokförs och registreras som bosatt i Norge får du ett norskt personnummer och registreras som utflyttad från Sverige. Du behåller ditt svenska medborgarskap även om du registreras som utflyttad från Sverige.

Om du ska vistas i Norge kortare än sex månader kan du få ett tillfälligt personnummer, ett så kallat d-nummer. Ett d-nummer behövs om du bland annat ska jobba, äga bostad eller öppna bankkonto. Du kan även få ett d-nummer om du ska vistas i Norge i mer än sex månader men inte uppfyller villkoren för att få ett norskt personnummer.

Få offerter nu

Så funkar det

1. Fyll i formuläret. Ta ett par minuter och beskriv vart du ska flytta till och från.

2. Få offerter. Du blir kontaktad av upp till 3 flyttfirmor. De vet om att du jämför dem. Därför får du deras bästa offerter.

3. Välj flyttfirma. Välj sedan enkelt den flyttfirma du tycker är bäst lämpad – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting.