Flytta till Spanien? Få offerter på flytthjälp
från flera flyttfirmor

Jämför offerter. Spara tid och pengar.

Flytta till Spanien – få flera offerter på flytthjälp

Ska du flytta till Spanien? Flytta.se hjälper dig att hitta rätt flyttfirma så att du kan spara tid och pengar. Fyll i formuläret för att få offerter på flytthjälp från flera flyttfirmor. Snabbt, enkelt och gratis.

Varje år flyttar många svenskar till Spanien, antingen permanent eller tillfälligt under semestern. Eftersom att det är så pass vanligt att flytta till Spanien från Sverige, finns det många flyttfirmor som erbjuder flyttning till Spanien.

Även om det är ett förhållandevis vanligt rutinuppdrag för flyttfirmorna kräver det likväl lite mer logistik än att bara flytta inom Sverige. Det gör att flyttfirmorna kan ta extra mycket betalt för en flytt till Spanien.

Just därför bör du använda Flytta.se. Du får då offerter från flera flyttfirmor och kan enkelt hitta det bästa priset för flytthjälp till Spanien.

Så funkar det

1. Fyll i formuläret. Ta ett par minuter och beskriv vart du ska flytta till och från.

2. Få offerter. Du blir kontaktad av upp till 3 flyttfirmor. De vet om att du jämför dem. Därför får du deras bästa offerter.

3. Välj flyttfirma. Välj sedan enkelt den flyttfirma du tycker är bäst lämpad – eller välj ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting.

Få offerter nu

Så gör du för att få de bästa offerterna

För att få de bästa offerterna på flytthjälp till Spanien är det smart att hämta in dessa i god tid före flyttdatumet. Det är även viktigt att du har god översikt över vad du tänker ta med dig till Spanien, så att flyttfirmorna kan ha det i åtanke när de ger dig sina offerter.

Med andra ord: Ju mer flyttfirman vet om uppdraget innan de skickar dig sin offert, desto mer exakt kommer offerten vara. Dessutom sparar både du och flyttfirman tid.

Vad kostar det att flytta till Spanien?

Det som främst avgör hur mycket det kostar att flytta till Spanien är hur stort flyttlass du tar med dig.

Det rekommenderas att bara ta med lösöre som kläder, köksredskap och andra mindre föremål i ditt flyttlass. Överväg om du kan sälja de möbler du har i Sverige och köpa nya i Spanien. Ju mindre du tar med, desto billigare blir det.

Dessutom kan priset skilja sig stort mellan olika flyttfirmor. Därför är det viktigt att jämföra priser från så många flyttfirmor som möjligt.

Tid över till allt annat

Eftersom att både Sverige och Spanien är medlemsländer i EU är det enkelt för dig som svensk medborgare att flytta till det soliga landet i syd. Samtidigt är flytten en process som kräver mycket logistik.

Att hitta en seriös flyttfirma som hjälper dig med flytten till ett bra pris kan vara slitigt – särskilt när du har en massa andra saker att ta tag i.

Med Flytta.se kan du slappna av och fokusera på det andra som behöver göras när du ska flytta utomlands. Vi samarbetar enbart med seriösa flyttfirmor och hjälper dig att hitta deras bästa priser.

Att tänka på vid flytt till Spanien

Om du ska bo i Spanien i längre än tre månader behöver du ansöka om ett NIE-nummer (Número de Identificación de Extranjeros). Det är ett skatteidentifikationsnummer och fungerar som ett personnummer för dig som inte är spansk medborgare.

Du behöver ett NIE-nummer för att du bland annat ska kunna öppna ett spanskt bankkonto, köpa bostad och bil eller teckna försäkring och skaffa mobilabonnemang.

NIE-numret ansöker du om på ett lokalt poliskontor i Spanien, hos Spaniens ambassad i Stockholm alternativt Spaniens honorärkonsulat i Göteborg, Malmö eller Helsingborg. Handläggningstiden är vanligtvis 2–3 veckor.

Dessutom behöver du som ska bosätta dig i Spanien folkbokföra dig i din spanska kommun. Det kallas för empadronamiento och görs på kommunhuset.

Om du vistas i Spanien i mer än 6 månader under ett år bedöms du vara bosatt (residencia) och ha skatterättslig hemvist i Spanien.

Hitta flyttfirmor nu

Läs mer

check icon

Spara tid.

Lägg inte tid på att hitta flyttfirmor och leta priser. Låt firmorna komma till dig.

check icon

Spara pengar.

Flyttfirmorna vi hämtar erbjudanden från vet att de konkurrerar med varandra om dig som kund. Därför får du deras bästa pris.

check icon

Alltid gratis.

Det kostar aldrig något att använda Flytta.se. Du förbinder dig heller aldrig till något.

Jämför priser nu!