Kundservice och vanliga frågor

Här hittar du svar på dina funderingar om tjänsten Flytta.se, samt svar på vanliga frågor inför flytten.

Allmänt


Hur fungerar Flytta.se?

Flytta.se är en offerttjänst där du enkelt får kontakt med upp till tre flyttfirmor nära dig. Genom att jämföra offerter från flera flyttfirmor säkerställer du att du inte betalar för mycket i onödan. Flyttfirmorna vet att de konkurrerar med varandra om dig som kund, och ger dig därför sina bästa erbjudanden.

Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret. Vi väljer då ut de flyttfirmor som är mest intresserade av att få dig som kund. De kontaktar dig och du kan sedan tacka ja till ett erbjudande, eller tacka nej till alla. Tjänsten har inga bindningar och är helt kostnadsfri.

De flyttfirmor som har anslutit sig till Flytta.se betalar oss en summa för att få dina kontaktuppgifter. Varken vi eller flyttfirmorna sparar dock dina kontaktuppgifter eller säljer dem vidare. Tjänsten följer alla de regler om integritetsskydd som finns.

Kostar det något att använda Flytta.se?

Flytta.se är en gratistjänst utan bindningar. Det enda det kostar dig är några minuter av din tid, men de minuterna kan spara dig mycket pengar. Genom att jämföra flera flyttfirmor säkerställer du att din flytt blir så bra som möjligt till ett så bra pris som möjligt.

Flyttfirmorna betalar en fast summa för att få möjlighet att konkurrera med varandra om dig som potentiell kund. Det gör att vi kan hålla det enkelt och kostnadsfritt för dig att få bra erbjudanden.

Är Flytta.se en flyttfirma?

Nej, Flytta.se är inte en flyttfirma. Flytta.se är en offerttjänst som hjälper dig att hitta flyttfirmor.

Flytta.se står helt oberoende från branschens aktörer. Vi är varken knutna till någon flyttfirma eller branschorganisation. Flytta.se är endast en marknadsplats där flyttfirmor och privat- eller företagskunder kan mötas.

Kan Flytta.se hjälpa mig med min flytt?

Flytta.se är inte en flyttfirma och erbjuder ingen direkt flytthjälp eller några direkta flyttjänster. Däremot är Flytta.se en offerttjänst som hjälper dig att hitta flyttfirmor.

När du fyller i formuläret på Flytta.se får du offerter från upp till tre flyttfirmor nära dig. Du kan då jämföra flyttfirmorna och deras priser, för att sedan enkelt välja den flyttfirma som passar dig bäst.

Vilka flyttjänster kan Flytta.se hjälpa mig med?

Med Flytta.se kan du få offerter på flera olika flyttjänster, oavsett om du efterfrågar offerter som privatperson eller som företagskund:

  • Flytthjälp
  • Utlandsflytt och flytt från utlandet till Sverige
  • Flyttstädning
  • Magasinering och förvaring
  • Städning, sortering, försäljning och bortforsling av dödsbo

Kan Flytta.se hjälpa om jag önskar flyttstädning också?

Ja, med Flytta.se kan du även få offerter på flyttstädning – oavsett om du enbart vill ha flyttstädning eller om du vill ha både flyttstädning och flytthjälp. Det gör du genom att fylla i formuläret för flyttstädning här.

Kan Flytta.se hjälpa om jag ska flytta utomlands eller flytta från utlandet till Sverige?

Ja, du som ska flytta utomlands kan få offerter på utlandsflytt genom att fylla i formuläret för utlandsflytt här. Om du ska flytta från utlandet till Sverige kan du få offerter genom att fylla i formuläret här.

Kan Flytta.se hjälpa om jag bara ska flytta en möbel?

I dagsläget erbjuder de flyttfirmor som är anslutna till Flytta.se tyvärr inte transporter för enstaka föremål. Detta hoppas vi kunna erbjuda i framtiden.

Jag vet inte vad min nya adress är än. Hur kan jag fylla i formuläret?

Om du ännu inte vet den exakta adress du ska flytta till kan du fylla i en valfri adress inom samma postnummer. I formulärets sista steg finns ett kommentarsfält där du kan beskriva situationen närmare för flyttfirmorna. Där kan du även ställa frågor till firmorna eller meddela om eventuella önskemål och behov.

Jag vill inte ta emot offerter, jag vill bara jämföra priser. Hur gör jag då?

Flyttfirmornas priser är svåra att jämföra. Det är många faktorer som bestämmer priset – bland annat hur långt du ska flytta, hur mycket och vad du ska flytta, samt om flyttfirman ska hjälpa dig att packa, städa och magasinera. Dessutom ser kostnadsstrukturen olika ut för olika firmor.

Det bästa är därför att låta flera flyttfirmor ge dig en personlig offert när du ska flytta. Då ser du vad som kostar och kan jämföra flyttfirmorna på ett rättvist sätt. Fyll i formuläret här för att få personliga offerter.

Vilka står bakom Flytta.se?

Flytta.se drivs av företaget Nettbureau som är en av Skandinaviens ledande producenter av jämförelse- och offerttjänster. Vi har över 10 års erfarenhet av att utveckla och driva dessa tjänster. Utöver att hitta rätt flyttfirma har vi genom åren även hjälpt tusentals människor med att hitta bland annat rätt elavtal, försäkring, bredband, larm och mäklare.

Flytta.se står helt oberoende från branschens aktörer. Vi är varken knutna till någon flyttfirma eller branschorganisation.

Läs mer: Om Flytta.seDin förfrågan på Flytta.se


Jag har skickat in en förfrågan och fått besked om att flyttfirmor ska kontakta mig, men jag har inte hört något från någon. Vad ska jag göra?

Vanligtvis tar det 1–2 dagar innan flyttfirmorna kontaktar dig. Om du inte har blivit kontaktad av någon flyttfirma efter 2 arbetsdagar, kan du mejla oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så undersöker vi vad som har hänt.

Varför har jag bara matchat med en flyttfirma?

Vanligtvis blir du som använder Flytta.se kontaktad av flera flyttfirmor (dock maximalt tre firmor). Ibland blir det inte så och det beror på flera samverkande faktorer, till exempel var du bor, vart du ska flytta och när du ska flytta, samt om du vill ha andra flyttjänster som flyttstädning eller magasinering.

Kom ihåg: Var ute i god tid när du ska hitta en flyttfirma. Annars finns det en risk att många flyttfirmor är fullbokade och inte kan ta sig an din flytt.

Hur vet jag om de flyttfirmor som kontaktar mig är seriösa?

Vi kontrollerar att samtliga flyttfirmor anslutna till Flytta.se har F-skatt och yrkestrafiktillstånd. Du behöver därför inte oroa dig för att råka ut för en oseriös flyttfirma när du använder Flytta.se.

Läs också: Så undviker du oseriösa flyttfirmor

Jag vill inte bli uppringd. Kan jag få skriftliga offerter?

Inte alla flyttfirmor kontaktar dig via telefon – vissa föredrar att kontakta dig via mejl. Om du bara är intresserad av skriftliga offerter kan du mejla oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta detta, så informerar vi flyttfirmorna. Då får du endast erbjudanden via mejl eller sms.

Vi kan däremot då inte garantera att du blir kontaktad av samtliga flyttfirmor som tar emot din förfrågan.

Jag ångrar att jag skickade in en förfrågan. Vad ska jag göra?

Om du har skickat in en förfrågan, men av något skäl ångrar dig, kan vi givetvis hjälpa dig. Mejla oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så stryker vi din förfrågan. Du kommer då inte att bli kontaktad av någon. Både vi och flyttfirmorna kommer att radera dina kontaktuppgifter.

Måste jag använda en flyttfirma genom Flytta.se om jag har använt tjänsten?

Nej, du är aldrig bunden till någonting när du använder Flytta.se. Du kan alltid tacka nej till de offerter du får.Integritetsfrågor


Kan jag få offerter utan att fylla i formuläret?

Att fylla i formuläret är tyvärr den enda möjligheten för att vi ska kunna matcha ihop dig och intresserade flyttfirmor. Vi är dock mycket noga med integritetsskyddet och din förfrågan raderas efter att de intresserade flyttfirmorna har tagit kontakt med dig. Läs mer i vår dataskyddspolicy.

Varför måste jag dela med mig av personuppgifter?

Det är för att du ska kunna få personliga offerter. Det är många faktorer som påverkar en flytt, så det går inte att få erbjudanden baserat på till exempel endast adressen. Därför behöver flyttfirmorna dina kontaktuppgifter. Den övriga information vi ber om i formuläret behöver vi för att kunna välja ut rätt flyttfirma. Läs gärna mer i vår dataskyddspolicy.

Hur hanterar ni integritetsfrågor, GDPR och radering av data?

Du som använder Flytta.se kan vara trygg med att informationen du fyller i inte används till något annat än att ge dig erbjudanden på flyttjänster inom 30 dagar. Informationen om dig kommer sedan att raderas både hos oss och hos flyttfirmorna.

Vi följer reglerna om datalagring i GDPR. Om du önskar att all information om dig raderas omedelbart, kan du mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så ser vi till att så sker.

Kommer ni att skicka reklam till min e-post? Lägger ni till mig på en mejllista?

Vi har inga e-postlistor och skickar inte ut någon form av marknadsföring via e-post. Givetvis delar vi heller inte din e-postadress med någon annan.

Det enda e-postmeddelande du kommer att få från oss är det som bekräftar att du har skickat in formuläret. Du kommer inte att höra från oss mer.

Om du använder Gmail kan det hända att du ser annonser i din inkorg. Det kan se ut som att vi skickar något till dig, men det är helt enkelt en annonsplacering som Google använder sig av. Flytta.se betalar ibland för annonser och då kan det hända att vi dyker upp där. Det är tyvärr inte möjligt att förhindra detta.

För att undgå att exponeras för annonser i din inkorg kan du säkerställa att du har delat upp den enligt Googles standardinställningar (Primär, Social, Kampanj). Då slipper du störas av annonser i din primära inkorg. Läs hur du gör här.Vanliga frågor inför, under och efter flytten


Hur mycket kostar en flytt? Vad påverkar priset?

Priset varierar från flytt till flytt. Faktorer som påverkar priset är bland annat hur långt du ska flytta, hur mycket och vad du ska flytta, samt om flyttfirman ska hjälpa dig att packa och flyttstäda. Priset skiljer sig även mellan olika flyttfirmor.

Genom att fylla i formuläret på Flytta.se får du offerter från upp till tre flyttfirmor. Du kan då jämföra deras priser och välja den flyttfirma och det pris som passar dig bäst.

Kan man göra skatteavdrag/rutavdrag på flyttjänster? Hur fungerar det?

Ja, när du köper flyttjänster som flytthjälp, flyttstädning och magasinering har du rätt att göra rutavdrag på arbetskostnaden. Flyttfirman drar av en del av arbetskostnaden direkt på fakturan. Därför behöver du inte göra något annat än att se till att du:

  1. Har rutavdrag kvar att nyttja.
  2. Att du uppfyller kraven för rutavdrag.
  3. Att du meddelar flyttfirman om du har gjort rut- eller rotavdrag tidigare under året, så att de kan göra rätt avdrag på fakturan.

Läs mer: Rutavdrag och flytt – vad gäller?

Kan mitt bohag mellanlagras under flytten?

Ja, när du anlitar flytthjälp går det ofta även att mellanlagra bohaget. Det kallas magasinering.

Du kan välja om du vill att ditt bohag ska förvaras i lager mellan ut- och inflyttning när du fyller i formuläret. Då matchas du med flyttfirmor som även erbjuder magasinering- och förvaringstjänster.

Jag är inte nöjd med flyttfirman jag anlitade. Vad kan jag göra?

Om något har kommit till skada under din flytt bör du dokumentera skadorna och i första hand reklamera till flyttfirman. Om du inte får någon hjälp, inte når en överenskommelse eller inte får något svar inom fyra veckor bör du reklamera till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Du kan även vända dig till kommunal konsumentvägledning.

Kom ihåg att besiktiga ditt bohag och kontrollera eventuella transportskador så snart som möjligt efter flytten.

Om klagomålet gäller förlust, dröjsmål eller annat fel bör du även här i första hand reklamera till flyttfirman, och därefter till ARN om ni inte når en överenskommelse.Övrigt


Här ovan finns inget svar på min fråga. Vad gör jag?

E-posta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så återkommer vi med svar.