Få offerter på utlandsflytt från
flera flyttfirmor

Jämför offerter. Spara tid och pengar.

Flytta utomlands: Få flera offerter på flytthjälp

Dags att flytta utomlands? Oavsett om du ska flytta till andra sidan jorden, inom Europa eller till ett grannland, hjälper Flytta.se dig att hitta rätt flyttfirma. Fyll i formuläret nu och få upp till 3 offerter på flytthjälp till utlandet.

Innan du begär offerter bör du tänka igenom vad du ska ta med dig i flytten. Tänk även på om du har några särskilda behov eller önskemål. Då kan flyttfirmorna ge dig så bra offerter som möjligt – och ni kan enklare planera flytten tillsammans.

Kom ihåg att boka en flyttfirma i god tid innan flyttdagen, gärna ett par månader i förväg.

Vad kostar det att flytta utomlands?

Kostnaden för en utlandsflytt varierar och baseras främst på hur långt bort du ska flytta och antalet kubikmeter ditt bohag tar upp.

Men priser, upplägg och lösningar skiljer sig även mellan olika flyttfirmor. Därför är det bra att du jämför offerter från olika flyttfirmor, så att du sedan kan välja den flyttfirma som löser dina behov bäst till det lägsta priset.

Exakt det får du hjälp med när du fyller i formuläret här på Flytta.se.

Det enda du behöver göra är att ta ett par minuter och berätta vart du ska flytta. Sedan matchar vi din förfrågan med flyttfirmor som vill hjälpa dig med din flytt. Du får deras offerter och kan sedan välja den flyttfirma du tycker är bäst lämpad. Eller så väljer du ingen alls. Du förbinder dig inte till någonting. Flytta.se är snabbt, enkelt och gratis.

Fyll i formuläret nu

Vägfrakt, sjöfrakt eller flygfrakt?

Hur mycket en utlandsflytt kostar beror även på vilket fraktsätt du väljer. Vid flyttar över sjö och hav – till exempel en flytt till USA eller Australien – brukar sjöfrakt/containerfrakt användas, men vid behov eller önskemål kan flygfrakt användas. Inom Europa brukar flyttfirmorna använda flyttbilar för att transportera flyttlasset.

En flyttbil transporterar ett flyttlass på en väg.
Vägfrakt. Transport med flyttbil är vanligt för flyttar inom Europa och kortare flyttar.

För kortare flyttar inom Europa är vägfrakt ett bra alternativ. Om du ska flytta längre bort och ta med hela bostadens möbler brukar sjöfrakt vara det bästa alternativet. Om du bara ska ta med lösöre och ett par mindre möbler kan flygfrakt bli billigare.

Flygfrakt är i regel snabbare än sjöfrakt. Sjöfrakt kan ta upp till en månad medan flygfrakt kan ta några dagar. Vilket fraktsätt du bör välja avgörs därför främst av hur mycket tid du har på dig.

Ett lastfartyg fraktar containrar över ett hav.
Sjöfrakt. Om du ska flytta till ett land långt bort från Sverige kan sjöfrakt vara ett bra alternativ.

Containerstorlek påverkar priset

Med sjöfrakt transporteras ditt bohag i en container. Här kan du vanligtvis välja mellan en 20-fotscontainer eller 40-fotscontainer. Det finns även containrar i storlekarna 45, 48 och 53 fot.

Ett normalstort bohag ryms i en 20-fotscontainer. Innermåttet i en sådan container är 5,89 m längd, 2,35 m bredd och 2,39 m höjd. En 40-fotscontainer har invändigt samma höjd och bredd (förutom så kallade high cube-modeller, som är 30 cm högre) men är cirka dubbelt så lång.

En 20-fotscontainer rymmer ungefär 33 kubikmeter, medan en 40-fotscontainer rymmer cirka 58 kubikmeter. En 40-fotscontainer i high cube-variant rymmer 76 kubikmeter. I jämförelse brukar en normalstor flyttbil rymma ungefär 17–18 kubikmeter.

Om du väljer en större container för din utlandsflytt får du betala mer än om du väljer en mindre container.

Samfrakt – billigt och miljövänligt

Vissa flyttfirmor erbjuder samfrakt eller samlastning. Det innebär att ditt bohag transporteras tillsammans med andra flyttlass som ska åt samma håll. Det är både ett billigt och miljövänligt transportsätt.

Få offerter på utlandsflytt

Packhjälp eller packa själv?

Antingen sköter flyttfirman packningen eller så kan du välja att ta hand om packningen på egen hand. Om du väljer sjöfrakt och att packa själv brukar containern ställas ut hos dig och hämtas efter några dagar.

Att packa själv blir billigare än om du väljer packhjälp, men då är det viktigt att du packar på rätt sätt. Annars riskerar ditt bohag att skadas under transporten. Dessutom gäller oftast flyttfirmans försäkring endast om flyttfirman själv har packat bohaget.

Att låta flyttfirman ta hand om packningen är oftast värt kostnaden. De vet hur dina ägodelar ska packas korrekt och effektivt.

Kom ihåg: Att packa tar lång tid. Börja därför att flyttpacka i god tid.

Tullavgift kan bli dyrt

Kolla om tullavgifter tillkommer i det land du ska flytta till. Oftast gäller flyttsakstullfrihet, vilket innebär att du slipper tullavgifter för din flytt. Men olika länder har olika regler. I vissa länder kan du få betala mycket i tullavgifter. I så fall kan det bli dyrare för dig att ta med dina möbler än att köpa nya möbler i det nya landet.

Rutavdrag vid utlandsflytt

Om du ska flytta utomlands har du rätt till rutavdrag med 50 procent av flyttkostnaden (upp till maximalt 75 000 kr per person och år) enbart om flytten sker mellan bostäder eller magasinering inom EES-området eller Schweiz.

Läs mer om hur rutavdrag vid flytt fungerar här.

check icon

Spara tid.

Lägg inte tid på att hitta flyttfirmor och leta priser. Låt firmorna komma till dig.

check icon

Spara pengar.

Flyttfirmorna vi hämtar erbjudanden från vet att de konkurrerar med varandra om dig som kund. Därför får du deras bästa pris.

check icon

Alltid gratis.

Det kostar aldrig något att använda Flytta.se. Du förbinder dig heller aldrig till något.

Jämför priser nu!